Ženská extraliga v Hodoníně s nejvyšší návštěvou kola

Hodonín je florbalové město. S historií. Současností i budoucností. Fanoušci si již zvykli na pravidelný přísun nejvyšší mužské soutěže. V roce 2020 přišel první projekt s ženskou extraligou. Do hodonínské haly zavítaly družstva Florbal Židenice a Panthers Praha. Židenice aktuálně okupující pátou příčku extraligové tabulky chtěly potvrdit svou dobrou formu. Oproti tomu Panthers chtělo zabojovat o postupovou osmičku.

Florbal Židenice - Panthers Praha 3

Sobota patřila na hale TEZA florbalu. Předvoj utkání obstarali mladší žáci Florbalu Hodonín, kteří si zajistili dvěma výhrami postup na finálový turnaj. Následoval pak boj o extraligové body. Hodonínské publikum se mohli těšit zejména na odchovankyni kyjovského florbalu Natálii Janečkovou. Ta v utkání měla nabito a dokázala vstřelit celkem čtyři branky. „První ženské utkání. A musím říct, rozhodně nejlepší atmosféra, jakou jsme tu snad měli. Krásný zápas. Spousta branek a poprvé jsem si takové organizování užil. Náš tým v čele se Štěpou Topenčíkem ukázali opět své kvality. Děkuji,“ dodává na úvod hlavní organizátor, Jiří Wagner.

Zástup maskotů vítal fanoušky, kteří se mohli zúčastnit i autogramiády, která otevírala celý florbalový večer. Po pár vteřinách však všem fanouškům Židenic zmrzl úsměv na tváři, protože se velmi rychle ujala vedení děvčata z Prahy. „Byl tu fičák. Hodně rychlých branek. Potěšilo mě nasazení holek, žádné velké držení míčku, ale super hra. Vyrovnání zařídila Natka, tak jsem byl spokojen,“ usmívá se Wagner. Židenice odcházely po první třetině do šaten za stavu 2:3.

V přestávce probíhaly oblíbené divácké soutěže, které řídily maskoti klubů. V první střelecké soutěži odešli všichni jako vítězové a ve druhé, nájezdové, také. Ceny do soutěží věnovali partneři utkání Víno Bartoník, GigaLekarna.cz, Půjčovna lodí – I. Slovácká plavební a penzion Baťa kanál U Veličky.

Ve druhé třetině koply Židenice do vrtule a dokázaly vstřelit devět branek. Svůj hattrick završila Janečková ve 33. minutě utkání. Neúnavné publikum povzbuzovalo holky z Brna a ty se florbalem mohly bavit. „Přes 250 lidí v hale na ženský sport je pro mě úspěch. Myslel jsem si, že dojde malinko víc, ale hokej je hokej. Příště si s tím poradíme. Nicméně atmosféra a bubeníci byli výborní,“ dodává Wagner.

Kdo by si myslel, že se ve třetí třetině bude zápas jen dohrávat bude se mýlit. Boj o každý metr a spoustu osobních soubojů shlédla hala v Hodoníně. Pouze kosmetické upravení stavu na 12: 5 pro Židenice neznamenalo žádné velké drama v závěru a hala tak mohla ve stoje poděkovat oběma týmům. „Byla to paráda. Doufám, že se nám podaří v roce 2020 přivést k florbalu dost děvčat, abychom od září mohli přihlásit historicky první dívčí družstvo z Hodonína,“ přeje si Wagner.

„Věřím, že to nebyla zdaleka poslední ženská extraliga v Hodoníně. Rád bych poděkoval za podporu městu Hodonín, vedení TEZA, ČEZ Teplárenská, společnosti Mariner, Medinox, OIL JPM a GigaLekarna.cz, díky nimž mohlo toto utkání proběhnout v Hodoníně. Věřím, že příště budeme ještě zajímavější a úspěšnější,“ dodává Wagner.

A jak viděli utkání v Hodoníně samotní aktéři? „Utkání v Hodoníně dopadlo výborně. Skvělá organizace, výborné zázemí a k tomu bouřlivá atmosféra, kterou si musely oba týmy užívat bez ohledu na výsledek. Zápas jsme nakonec, odmyslím-li si úvodní dvacetiminutovku, zvládli, a tak si odvážím jen pozitivní dojmy. Utkání pro mě mělo i další příjemný rozměr v podobě setkání s organizátorem akce Jurou Wagnerem. Těšíme se na další spolupráci s tímto klubem v Hodoníně a věřím, že společně přivedeme k florbalu další hráčky a hráče,“ dodává hlavní trenérka Florbalu Židenice, Petra Prouzová.

Více informací a fotografií je možné najít na www.florbalhodonin.cz.Florbal Židenice - Panthers Praha 2

K1 Florbal Židenice – Panthers Praha 12:5 (2:3, 9:1, 1:1)
Branky
: 6., 27. a 33 Janečková, 14. a 38. Romančáková, 24. Lochmannová (vl.), 27. Filipová, 32. Hubáčková, 33. a 35. Dernerová, 39. Staňková, 43. Nečasová – 1. Tůmová, 15. Havlíková, 18. Slaná, 30. Lochmannová, 50. Zittová