Zlato z Vánočního turnaje mladších žáků si odváží Zlín Lions

Kvalitně obsazený turnaj mladších žáků vyhrál po samostatných nájezdech tým Zlín Lions. Ve finále po tuhé bitvě porazil tým FBC Šternberk 4:3. V zápase o třetí místo byli silnější hráči ACEMA Sparta Praha to když porazili tým PSKC Okříšky 3:0. „Kvalita turnaje byla neuvěřitelná. Tolik šikovných dětí na jednom místě. Skvělá atmosféra v hledišti a neúnavní fanoušci. Prostě vánoční turnaj se vším všudy. Navíc jsem moc rád, že se k nám do Hodonína sjeli i moji přátelé – Peťové Holekši a Klapita, Jari Urri ze Sparty, Vašek Legát ze Vsetína, kluci ze Šternberka a po dlouhé době i Pepa Kula z Okříšek a dokonce i šéf ze Zlína, Mates Koňařík,“ pochvaluje turnaj hlavní organizátor Jiří Wagner.

V zápase o páté místo si to rozdali týmy ze Slovenska. Trenčín vyzval tým z Modry. Vyrovnaný souboj nakonec pro sebe urval tým z Trenčína poměrem 6:2. „V zápase jsem nevěděl komu fandit. Ale bylo se na co dívat,“ dodává s úsměvem Wagner. V zápase o sedmé místo se proti sobě postavily týmy ze Vsetína a Jihlavy. Vsetín po celou dobu turnaje ukazoval svůj potenciál a až do posledního utkání nebylo ve skupině nic rozhodnuto. Nakonec si odváží z Hodonína sedmé místo. „Vsetín měl určitě na víc, ale bohužel se celá skupina neskutečně zamotala a museli kluci hrát o sedmičku,“ dodává Wagner.

Domácí tým Florbal Hodonín skončil na posledním místě. Po prospaném utkání se Vsetínem kdy dvakrát vedl nedokázal dobře hrajícímu soupeři vnutit svou hru a prohrál 2:4. V dalším utkání podlehl pomalu se rozjíždějícímu Trenčínu 0:3 a agónii zakončil s týmem ze Šternberka poměrem 3:11. Pouze utkání se Spartou připomínalo obraz hry, na který jsou trenéři zvyklí. Bohužel i pražané nakonec bez problémů přehráli domácí poměrem 3:7. „Co k turnaji dodat? Raději nic. Rychle zapomenout a začít znovu. Nejde o výsledky, ale to co jsme tu předvedli bylo hodně špatné. Budu upřímný, ale neumím si to teď vysvělit. Polovina týmu si odvezl bronz z turnaje starších žáků. Ale dnes nic. Jediné pozitivum je vystoupení elévka Toma Grofa, který sehrál svůj druhý velký turnaj za mladší žáky a opět se neztratil. Teď si to musím dobře vyhodnotit a srovnat v hlavě. Protože trénujeme dost tvrdě, na to abychom předváděli tohle divadlo. Je mi to líto zejména kvůli dětem. I ony samy ví, že nám to nevyšlo. Bohužel to není poprvé,“ nebere si servítky Wagner.

Jeho tým čeká další utkání ligy již 4. ledna… Prospěje volno týmu, nebo naopak prohloubí nevydařený výkon?

Nejlepší brankářkou turnaje se stala z týmu FBC Šternberk – Kristina Čejková. Nejlepším hráčem celého turnaje byl vyhlášen hráč Zlín Lions – Martin Macharáček.

Konečné pořadí týmů: 

  • 1.místo: Zlín Lions
  • 2.místo: FBC Šternberk
  • 3.místo: ACEMA Sparta Praha
  • 4.místo: PSKC Okříšky
  • 5.místo: AŠ Trenčín
  • 6.místo: ŠK Modra
  • 7.místo: Florbal Vsetín
  • 8. místo: Florbal SK Jihlava
  • 9. místo: Florbal Hodonín