Elévci po dvou turnajích nepřesvědčiví

Letos to vypadá, že elévci by mohli mít vše, co si mohou trenéři přát u dětských týmů – nadšení, lásku ke hře, chuť se zlepšovat, zkušenosti a nadšené nováčky v této kategorii. Bohužel u nás to vypadá, že si někteří hráči myslí, že to půjde samo, a vono to zatím nende… ?

Na začátku sezony po soustředění a kempu jsme se přesunuli s tréninky do našeho nového útočiště a to do SH Lužice – florbal. Tato změna a noví hráči v kategorii elévků nás malinko rozhodili. I tréninky spíše vypadaly, jako venkovská zábava a ne jako tréninky elitního florbalového klubu z jižní Moravy.

„Po pár týdnech jsem si říkal, co můžeme dělat lépe a jinak. Jestli je to, co děláme na tréninku správné. Přemýšlím neustále, zda se nevrátíme na Mírák a nebudeme pracovat na věcech, které nemáme ještě osvojeny. Děti mě ale přesvědčily, že trénovat na velké hale je správné rozhodnutí. Také téměř stoprocentní účast na trénincích všech dětí z této skupinky hovoří za vše a to mě moc těší,“ dodává Wagner.

Druhý turnaj elévků jsme odehráli v Hodoníně. Po rozcvičce a ne příliš přesvědčivém výkonu s Lanžhotem jsme slavili úspěch. Děti z Béčka FATRu jsme vyprovodili s nulou, až to bylo možná příliš kruté.

Ve třetím zápase nás vyzkoušel náš rival z Hodonína. Málo střel, nedůraz, strach z míčku a nulový pohyb, nás stál lepší výsledek, než 3:5. Pouze poslední dvě minuty utkání nám naznačily sílu týmu. „Jednoznačně se jednalo o nejlepší a nejkvalitnější utkání turnaje. Očov byl tentokrát šťastnější a brankář si snad vybral štěstí na zbytek sezony,“ dodává s úsměvem Denisa Tůmová, která letos nově posílila trenérský tým FloHo.

V posledním utkání s áčkem Dubňan jsme si mohli vyzkoušet, jak moc jsme pozorní a chápeme, či nechápeme hru. Bohužel soupeř nás potrestal ze všeho, co jsme mu nabídli a naše oblíbená střelba doprostřed branky nás stála lepší výsledek než prohra 2:3. „Zbytečné chyby, nesoustředění a mizerná koncovka rozhodly toto utkání. I přesto si myslím, že se všichni poslední dva zápasy snažili a zaslouží si pochvalu,“ dodává Tůmová.

„Já to vidím malinko jinak. Chlapečci si na turnaj odskočili od tabletů a i když se na tréninku snaží, začínáme opakovat chyby, které jsme dříve nedělali. Věřím, že budík již zazvonil a ne jednou a pohádky je konec a návrat do reality je zpět,“ dodává přísně Wagner.

elévové