OFL: Elévové porazili Uherský Brod 1:0

K velkému turnaji odjeli naši elévkové. Téměř kompletní sestava bez 4 hráčů odcestovala k bitvě do Uherského Brodu. Postupně jsme se postavili týmům z Dolních Bojanovic, Domanína a nakonec domácímu Brodu.

Tabulka OFL po 4. kole

První utkání začalo ve velkém stylu. Náš tým začal napadat od první sekundy a nepolevoval proti unavenému a úzkému kádru soupeře po celý zápas. Zasloužené vítězství 13:1. Soupeř nakonec dokázal vstřelit zasloužený, ač šťastný gól. „Nasazení hráčů i brankáře kvituji a chválím všechny za odvedený výkon,“ dodává spokojeně trenér Pavel Vrbík.

Očekávání od druhého zápasu byla obdobná. Bohužel zřejmě podcenění soupeře a nedostatečné tempo zápasu vedlo k výrazné odchylce od našeho projevu hry a začalo sólování a vodění míčku. Individuální hra nám nevycházela, a tak se šlo do druhé půlky za stavu 2:1. „V druhé půli jsme se ponaučili ze svých chyb a herní projev se zlepšil. Nakonec jsme soupeře zatlačili a svou snahu jsme zúročili i góly. Zápas jsme nakonec ovládli v poměru 6:1. I přesto z tohoto našeho snažení nemáme moc radost,“ dodává Vrbík.

Poslední zápas proti Brodu jsme začali hned po ukončeném utkání s Domanínem. „Myslím si, že naše lepší aktivita zde byla znát a zodpovědnou obranou jsme soupeře nepustili do vážnějšího zakončení. Zlomové bylo pro nás špatné střídání, kdy místo postupného střídání se na hrací plochu nahrnula jedna lajna a byli jsme potrestáni vyloučením,“ popisuje vyhrocený a nadstandardní zápas Orelské ligy trenér Vrbík.

Oslabení však tým kolem golmana Vojty „Vojtase“ Drobečka ustál a po úniku skvěle hrajícího el Toreadora otevřel skóre. „Lukáš hrál celý turnaj výborně, byl to náš nejlepší hráč. Navíc ve hře 1 na 1 neměl sobě rovného na celém turnaji,“ chválí svého svěřence trenér Pavel Brovják. Hra se poté přelévala ze strany na stranu, a i když si hodonínský celek vytvořil dobré šance, další branku nedokázal vstřelit. To samé platilo i o hráčích Uherského Brodu. Rozuzlení mohlo přinést po hře Davida Kubeše v brankovišti nařízené trestné střílení, ale brankář Drobeček byl v tomto utkání fantastický. V závěru utkání Brod zatlačil hodoňáky až k brance, ale ti si cenné vítězství proti téměř kompletnímu soupeři nenechali vzít. „Celkově má náš klub v posledních měsících problém s proměňováním šancí. Dnes jsme jich měli dost a jen díky velmi dobrému týmovému výkonu jsme dokázali uhájit vítězství. Děkujeme soupeři za perfektní play-off zápas. Příště budeme ještě silnější, “ dodává s úsměvem na rtech Vrbík.

Gólově se v Brodě nejvíce dařilo těmto hráčům:

  • 8 – el Toreador
  • 5 – Mozart
  • 3 – Tomík Grof
  • 2 – Tank
  • 2 – Gladiátor

„Rozhodně jsme celý turnaj hráli velmi dobře a nepos*ali se z žádné situace, která nás potkala – oslabení, či nájezd. Ve hře 1 na 1 vynikal jednoznačně již zmiňovaný el Toreador, souhra první lajny malého Mozarta a Gladiátora byla perfektní. Jsem rád, že se postupně víc a víc otrkával Vojtíšek Kratochvíla a Patrik Novotný. Více jsme čekali rozhodně od Adama „Skippyho“ Vrby, který rozhodně hrál pod své možnosti a Miky Zaňát hrává taky lépe, tentokrát si musel vyzkoušet post obránce, ale popasoval se s tím víc než dobře. S výsledky jsme spokojeni, ale ještě více s předváděnou hrou, která byla po většinu utkání skvělá. Jsme moc rádi, že jsme urvali body s těžkým Brodem a těšíme se na další setkání,“ vzkazuje na dálku „Wrbas„.

A jak vidí tento víkend šéf klubu, Jiří Wagner? „Jednoznačně velká radost a blahopřání letěla téměř okamžitě po utkání směrem k trenérům a hráčům. Mám radost. Tvrdě dřeme každý týden a snažíme se, aby se to pak správně projevilo. Teď to vyšlo na 100 %,“ dodává s radostí v hlase Wagner.