Florbalové Vánoce zpestřil Jandorův memoriál a turnaj mladších žáků

Hodonín – Domácí pohodu a vánoční svátky zpestřily hned dva florbalové turnaje, které se odehrály ve dnech 26. a 27. prosince v hale TEZA v Hodoníně. O druhém svátku vánočním se uskutečnil již velmi známý a tradiční memoriál, který je vzpomínkou na bývalého florbalového trenéra Očova, Slávka Jandoru. Letošní silné konkurence se nezalekl celek Dynamo, který si dokráčel pro prvenství. Druhou příčku obsadili slovenští Bílí Tygri a bronz brali Gykovy Stars. Domácí Koky Team obsadil osmé místo.

florbal hod ml žaci
„Letos to byl již osmý ročník. Jsem velmi rád, že se tradice Memoriálu Slávka Jandory drží a pociťuji, že za poslední tři roky na svém zájmu sílí. Myslím si, že i tento rok byl memoriál velmi dobře obsazen. Celkem mě překvapila věková hranice týmů. Jsem ale tomu rád, protože vidím, že mladí kluci si chtějí zahrát bez ohledu na to, proč se turnaj koná. Po stránce organizační jsem taky velmi spokojen. Vše proběhlo, jak mělo bez velkých potíží nebo problémů. Rád bych poděkoval talentovanému rozhodčímu Kryštofovi Máderovi, který mi velmi pomohl,“ řekl šéf klubu Florbalu Hodonín a hlavní organizátor memoriálu Jiří Wagner.

To na druhý den cenné zkušenosti a spoustu zážitků nasbírali mladší žáci Florbalu Hodonín a nejenom oni. O pohár a krásné medaile přijely do Hodonína bojovat florbalové naděje ze Zlínska, Olomoucka a Prahy. Pořádajícímu oddílu ale domácí kulisa moc neprospěla. Základní část turnaje odehrál s bilancí jedné výhry a dvou proher, což stačilo pouze na boj o páté místo. Vítězem turnaje se stal tým Fbc Šternberk. Domácí celek obsadil šesté místo.
„Musím říct, že letos se nám se Štěpánem Topenčíkem podařilo akci mladších žáků dostat na hodně vysoký sportovní level. Troufám si říct, že v Hodoníně nebyl žádný slabý tým. Papíroví favorité zdaleka neskončili tam, kde je všichni viděli,“ uvedl Wágner.

Pořádajícímu Hodonínu se letos moc nedařilo, což se projevilo hned v úvodním utkání proti Židenicím, kdy inkasoval nepříjemných osm gólů. Sám vsítil pouze jednu branku. Nic však svěřenci Pavla Vrbíka a Pavla Brovjáka neházeli do žita. Nasazení a sportovního ducha předvedli v zápase proti Red Vsetínu, který porazili 6:3. Naději na další výhru ale mladším žákům Florbalu Hodonín vzal Šternberk, který vyhrál jednoznačně 4:0.

„Nechci úplně říkat, že je to pro mě zklamání, ba naopak. Myslím si, že je to odraz toho, jak v poslední době trénujeme, a taky jak k tomu naši hráči přistupují. Naprosto bez emocí. Navíc každý řeší sám sebe. Celkově to zatím neumí pojmout,“ vysvětlil šéf klubu Wagner.

florb hod 6 mistoxx
V boji o páté místo dostal domácí tým studenou sprchu hned na začátku utkání, když už po třech minutách prohrával 0:2. Rozjetý vsetínský vagón zastavil až poločasový klakson se skóre 0:5. Po přestávce se podařilo domácím hráčům snížit na 1:5, ale vzápětí se hosté po dvou slepených gólech opět radovali. Ani téměř dvouminutová pasáž nestačila Hodoňanům před hostující bránou na zvrat. Ba naopak. I zde se potvrdilo pravidlo nedáš-dostaneš. Vsetín totiž z rychlého brejku v jednadvacáté minutě navyšoval na 8:1. Konečný výsledek se nakonec zastavil na skóre 12:1 pro Vsetín.

„Celkově si myslím, že měl náš tým na víc než na šesté místo. Bohužel se nám nedařilo v koncovce. Navíc nás stále trápí problém se hrou ve středním pásmu. Musím ale pochválit oba gólmany, kteří ukázali, že chytat umí. Přiznám se, že od většiny hráčů jsem čekal daleko víc. Co se týká utkání o páté místo, tak musím říct, že výsledek je pro nás poměrně krutý. Na druhé straně je spravedlivý, protože hráči turnaj odchodili a vykašlali se na něj. Mrzí mě to, protože se jim s trenéry snažíme předat věci, které fungují, ale když to nerespektují, tak potom nemůžeme vyhrávat,“ zlobil se Wagner.

Konečné výsledky Memoriálu Slávka Jandory:
1. místo – Dynamo
2. místo – Bílí Tygri
3. místo – Gykovy Stars
4. místo – Bioniclový Septikoni z Galaxie Gama
5. místo – Åska SWE
6. místo – Hodonínský Reálek
7. místo – Rumadaj Frayers
8. místo – Koky Team

Nejlepší hráč memoriálu: René Slezák (Bílí Tygri)
Nejlepší brankář: Jan Šauer (Gykovy Stars)

Konečné výsledky turnaje mladších žáků:
1. místo Fbc Šternberk
2. místo FBC Židenice
3. místo ŠSK Očov Hodonín
4. místo ACEMA Sparta Praha
5. místo Florbal Vsetín (black)
6. místo Florbal Hodonín
7. místo FBC Slovácko
8. místo Florbal Vsetín (red)

Nejlepší hráč turnaje: Petr Marghold (FBC Šternberk)
Nejlepší brankář turnaje: Tomáš Valachovič (ŠSK Očov Hodonín)