I bez posil si dokázali mladší žáci Florbalu Hodonín poradit. Teď je čeká poslední prověrka na vánočním turnaji

Hodonín – Předposlední vystoupení v letošním roce mají za sebou mladší žáci Florbalu Hodonín. Družina okolo trenéra Pavla Brovjáka si z Dubňan odvezla další zasloužené výhry bez jediné ztráty bodu. Ve dvou případech se ale vítězství nerodilo lehce. Avšak i přes nevydařený start se svěřenci kouče Brovjáka týmově semkli a zabojovali. Poslední zápasy letošní sezony odehrají mladší žáci Florbalu Hodonín na Vánočním turnaji 27. prosince na hale TEZA v Hodoníně od 9.00.

elévové1

„V sobotu jsme byli na dalším kole Jihomoravské ligy mladších žáků. Tentokrát jsme do Dubňan dorazili bez posil z řad nejlepších elévů. Ti hráli doma v Hodoníně, kde byl pro ně připravený Vánoční turnaj,“ řekl hodonínský trenér Brovják.

I bez posil si dokázali mladší žáci Florbalu Hodonín poradit. Avšak první dva zápasy měli do optimálního stavu lodivoda Brovjáka daleko. První klání Hodoňané sehráli proti Brumovu, se kterým se pořádně zapotili. Do šaten totiž odcházeli s jednogólovým mankem. „O přestávce jsem hráčům něco málo vytknul a řekl, co je potřeba zlepšit. Snažil jsem se je hlavně povzbudit,“ uvedl Brovják. Slova trenéra si hráči vzali k srdci a utkání dokázali do konce zápasu otočit ve svůj prospěch, když nakonec zaslouženě vyhráli 5:3.

Hrůzostrašný začátek mělo i druhé utkání proti domácímu týmu Dubňan. To ze začátku pro florbalisty Hodonína nevypadalo vůbec dobře. Během prvních pěti minut inkasovali čtyři branky. To se ale nelíbilo ostrostřelci Šimonu Hanákovi, jenž dvěma přesnými trefami poločasové skóre zmírnil na 2:4. Dramatická druhá půle byla ale v režii Hodonína, který domácí borce nepustil ani jednou do nebezpečného zakončení. Nakonec se hodonínští mladší žáci radovali z těsné výhry 5:4.

Poslední dvě klání byla jako z partesu. Zápas proti Očovu Hodonín B byl zcela jednoznačný. Svěřenci kouče Brovjáka si do konce první půle vytvořili čtyřbrankový náskok, který nakonec ještě navýšili na konečných 6:1. Podobný průběh měl i zápas proti Břeclavi. Nicméně konečný výsledek se zastavil na skóre 10:0 pro Florbal Hodonín.

„Letmý pohled na výsledky vypadá dobře. Všechny zápasy jsme vyhráli. Ovšem předvedená hra měla do optimálního stavu hodně daleko, tak jako průběh prvních dvou zápasů. Na druhé straně je potřeba všechny hráče ocenit, že i za nepříznivého stavu bojovali a dokázali skóre otočit na naši stranu,“ konstatoval hodonínský kormidelník.

Výsledkový servis:
Florbal Hodonín – Aligators Brumovice 5:3
Góly Hodonína: Adam Zavoral 2, Šimon Hanák, Tobiáš Ondrouch, Samuel Rozboril.

Florbal Hodonín – FATR Dubňany 5:4 
Góly Hodonína: Šimon Hanák 2, Vít Mikulica, Filip Ryška, Šimon Mráka.

Florbal Hodonín – ŠSK ZŠ Očovská Hodonín B 6:1 
Góly Hodonína: Šimon Hanák 3, Filip Ryška 2, Vít Mikulica.

Florbal Hodonín – TJ Sokol Břeclav 10:0 
Góly Hodonína: Šimon Hanák 3, Filip Ryška 2, Šimon Mráka 2, Tomáš Machálek, Tobiáš Ondrouch, Adam Zavoral.