Kategorie mladších žáků v Orelské lize excelovala

Dambořice – Kategorie mladších žáků ukázala na turnaji v Dambořicích svoji sílu. Pod vedením trenéra Pavla Brovjáka zvládli hodonínští mladíci obě dvě utkání. Na úvod dalšího kola Orelské ligy jim los přiřadil soupeře ze Šlapanic. Předzápasové obavy se ale nenaplnily. Družina okolo kouče Brovjáka zvítězila jednoznačným skóre 6:2. O výhře Hodonína se de facto rozhodlo už v první části klání, kdy poločas skončil 4:0.

„Některým hráčům jsme dali volno, ať si odpočinou. Silné jádro týmu ale zůstalo. K nim jsme připojili pár mladších florbalistů, aby si zkusili zahrát i proti starším hráčům. Musím říct, že mě všichni mile překvapili a za výkony je chválím,“ uvedl trenér Hodonína Pavel Brovják. Jeho svěřenci si druhou půli zápasu už jen pohlídali. Sice dva góly inkasovali, ale sami se dokázali ještě do konce klání dvakrát prosadit, čímž tak definitivně rozhodli o své vysoké výhře 6:2.

Po dlouhé pauze mezi dalšími zápasy nastoupili hodonínští florbalisté ke druhému utkání, kde se střetli s Aligátory. Ani těm nedali žádnou šanci na výhru. Do druhé půle nedělního duelu nastupovali s pětibrankovým náskokem 6:1. Po obrátce si už jen svého soupeře hodonínští mladíci vychutnali, když mu za osm minut hry vsítili dalších pět gólů. Konečný výsledek se tak zastavil na skóre 11:1 pro Hodonín.

„S nedělním turnajem jsem velmi spokojený. Do Dambořic jsme jeli se dvěma gólmany. Jeden patří do kategorie Elévů, a ten druhý do mladších žáků. Oba jsem střídal. Jeden chytal první půlku zápasu a druhý tu druhou. Jak Jelínka, tak Drobečka musím pochválit. Oba úspěšně likvidovali střely soupeřů. Zároveň chválím i celý tým, ale za nedělní výkon musím vyzdvihnout Filipa Ryšku, který v obou zápasech vstřelil celkem šest branek,“ řekl kouč Brovják.

Florbal Hodonín – Orel Šlapanice 6:2 (4:0)
Střelci našich branek: Samuel Rozboril 2, Filip Ryška, Martin Minařík, Šimon Brovják a Lucie Benadová po 1.
Florbal Hodonín – FbC Aligators 11:1 (6:1)
Střelci našich branek : Filip Ryška 5, Samuel Rozboril 2, Martin Minařík, Pavel Vrbík, Eliška Rosková a Šimon Brovják po 1.