Představení ACEMA Sparta Praha

ACEMA Sparta Praha je klub s tradicí. Ve florbalových soutěžích se vyskytuje od roku 1993. V současné době hraje ve všech kategoriích nejvyšší možné ligy. To láká nejen mladé hráče s vidinou karierního růstu, ale také staré ostřílené borce, kteří se po různých angažmá rozhodli pro Spartu.

Lodivodem pražské střídačky je Ondřej Kašpárek, kterému sekundují Radek Skalička a Marek Mandelbaum. V poli se mohou spolehnout na Milana Garčara, Radka Křenka, Daniela Kalaše, Jana Marvánka nebo slovinského reprezentanta Luku Časara.

Milan Garčar je nejvýraznější osobou týmu. To lze potvrdit tím, že se jako jediný z kádru Sparty dostal do reprezntačního výběru na EFT, které se konalo od 19. do 21. října ve švédské Uppsale. Anebo také tím, že na své levici nosí kapitánskou pásku. Za několik let, po kterých brouzdá nejen po české, ale také zahraniční, palubovce, si jej diváci pamatují především z Tatranu Střešovice, se kterým vyhrál několik titulů MČR.

Milan Garčar

Další osobností, která má z nejvyšší české ligy zlatou medaili, je letošní posila z Mladé Boleslavi Radim Křenek. Výrazný bek, kterého si všichni pamatují především díky tvrdé a přesné střele tahem. V této sezoně se předvedl především v televizním zápase s Českou Lípou, kdy si připsal hattrick.

Posledním hráčem, kterého zmíníme, je další obránce. Jan Marvánek. Ten se nezapomenutelně zapsal do jediného zápasu, který zatím v letošní sezóně Sparta prohrála. Bylo prodloužení zápasu s Tatranem Střešovice. Sparta hraje bez brankáře. Jan Marvánek dělá u své střídačky stahovačku. Míček mu utíká a doputovává do brány. Tatran vítězí. Tato situace se stala velmi probíraným komickým momentem, díky němuž na jméno Jan Marvánek jen tak nezapomeneme. Od té doby se na něj ale hráči mohou 100% spolehnout. A to nejen v obraně, ale také v útoku, kde je se svými 6 brankami 4. nejlepším střelcem týmu.

Rozhodnou zápas s Bulldogs Brno tyto osobnosti nebo se ukáže někdo méně známý? To se ukáže 26. 10. 2018.