Současná forma Bulldogs Brno a ACEMA Sparta Praha

Při pohledu na aktuální tabulku nemůže nic padnout do očí více než tým na 1. místě. Vítkovice? Chodov? Ne? Pak to tedy musí být Mladá Boleslav… Ale kdepak. 1. příčku okupuje ACEMA Sparta Praha. V Hodoníně rozhodně nebude chtít přijít o tento prim.

Jak jsou na tom jejich oponenti? Ti se po několika letech musí smiřovat s rolí outsiderů ve většině zápasů. Do sezony vstoupili několika debakly, které ale dnes připomíná už jen rozdíl ve skóre, jenž je nejhorší v celé Superlize. Každý bod proti týmům z předních míst je brán jako hodně nadstandartní úkol, což je pro mladé hráče velmi příjemný pocit. Od Bulldogs nikdo nic velkého nečeká, takže nemusí mít hráči svázané ruce.

42836853_1383517141790631_7122023123662143488_n

Co se týče odehraných zápasů Sparty, tak ta po úvodním kole najela na vítěznou vlnu. Prohra v prodloužení se Střešovicemi je tak dosavadním jediným zaváháním. Od té doby Sparta neztratila ani bod. Má skalp Chodova, Vítkovic i Otrokovic a s největší pravděpodobností se 20. listopadu utká s Mladou Boleslaví o post vedoucího týmu po první polovině soutěže.

Jak už bylo psáno výše, Buldoci mají zcela jiné starosti. Do letošní sezony vstoupili s cílem udržet nejvyšší ligu. Po uvodních prohrách nejprve s Otrokovicemi 11:3, následně 12:2 s Chodovem a 9:3 se Střešovicemi muselo nastat na brněnské střídačce smíření, že letos asi nepřekvapí. Hlavní soustředěnost tak mohou směřovat na týmy, se kterými pravděpodobně proběhnout boje o udržení Superligy. A to se jim zatím daří! Porazili totiž Vinohrady, Českou Lípu a pro někoho možná překvapivě i Pardubice.  Po těchto vyhrách se Buldokům na tabulku kouká o poznání lépe, jelikož okupují 10. příčku a od 7. místa je dělí pouze 2 body.

Kdyby došlo ke konfrontaci obou týmu, tak Spart Praha vstřelila za dosavadních 9 zápasů o 30 gólů více. Obdržela o 36 gólů méně. Bodový rozdíl mezi týmy činí 16. Favoritem zápasu je jednoznačně Sparta, ale Buldoci určitě nedají svou kůži lacino.

Zajímá vás, jak tento zápas dopadne? Tak si zapište do diářů 26. října, 19:00 a doražte do MSH TEZA Hodonín.