Křenovice – mladší žáci: Hráli jsme super…

Včerejší výjezd do Křenovic znamenal bezvadné tři body. K šesti chyběl malý krůček a více zkušeností. Do Křenovic jsme odjeli s touhou odvést si šest bodů. Opět jsme vzali s sebou tři lajny a více než dvě třetiny elévů, navíc se superposilou v podobě Adama Zavorala z Dolních Bojanovic.
 
Do prvního utkání proti domácímu celku z Křenovic jsme vstoupili velmi dobře. Byli jsme aktivní od začátku. Dařilo se nám proti soupeři, který byl fyzicky zdatnější dobře kombinovat a vypadalo to, že si první lajna v podobě Ryška – Zavoral sedla dobře. S postupem času rostlo i skore, které se zastavilo na bezvadných 5:1 pro náš tým.
27993320_1623709917705523_2699741055866931374_o
 
„Všichni hráli fantasticky. Od první po třetí lajnu i s náhradníky. Je jen škoda, že některé věci zatím nechápou, že po dvou měsících, kdy je skoro nevidíme, tak prostě bude chvilku trvat, než natrénují, ale to nevadí. To přijde časem,“ dodává šéf klubu, Jiří Wagner.
 
Do druhého utkání proti FbC Aligators jsme vstupovali s jasným cílem – zvítězit. Vše nám hrálo do karet – soupeř hrál v šesti lidech a půlka dětí byly malé děti a druhá byly holčiny, které jsme v minulém kole dokázali eliminovat. Bohužel jsme do zápasu vstoupili katastrofálně a po pár vteřinách, co náš brankář byl ještě v hlavě na rozcvičce jsme prohrávali. „Začátek jako z říše snů,“ dodává nasupěně ještě nyní Wagner.
 
Hral se postupně vyrovnávala a začínali jsme mít převahu. Tu dokázal zejména Filip Ryška zužitkovat a překlopit skore na naši stranu. Hra se přelévala z jedné strany na druhou. Dámy v dresu Aligators sehrály náramnou partii a i když náš klub dvakrát ještě vedl, nedokázali jsme dostatečně pokrýt jejich výpady. „Celý scénář byl jasný. Napadat rozehrávku, zdvojit rozehrávající hráčku, a přistoupit k druhé hráčce, která dostává nahrávku, nebo míček vybojovat, či přerušit hru. To se nám dařilo víceméně celý zápas, bohužel drobné chybky a nevyrovnaný individuální výkon nás malinko brzdil,“ dodává k průběhu zápasu Wagner.
 
Jeho tým měl spoustu příležitostí, bohužel to nebyly v některých případech dobře nachystané příležitosti, a tak spíše pomohly brankářce k rozchytání. „V závěrečné fázi jsme měli prostě smůlu. Kluci moc chtěli. Snažili se, stříleli, ale právě v tento moment se měli vrátit k naší dobré kombinaci. Holky byly fyzicky silné a brankářka zvládla skvěle dnešní part. Při rozcvičce jsem jí vůbec nevěřil,“ předestírá svůj náhled na utkání Wagner.
28336267_1623708851038963_7101320526235848721_o
 
Rozhodující moment zápasu přišel při standardní situaci Hodonína. Soupeř si vzal time-out, Florbal Hodonín poslal do hry to nejlepší co měl, úder skončil střelou mimo. Avšak za pár desítek vteřin měli hráči možnost ještě jednou rozehrát standardku, tu však velmi dobře vyčíhla soupeřka a svými laními skoky utekla všem, včetně golmana, který nedokázal zabránit rozhodující brance. „Ten trestný úder nám prostě nevyšel. Nevymýšleli jsme nic nového, ani složitého, ale bohužel prostě zatím neumíme nad hrou přemýšlet a vidět věci zřejmé a jasné. To se stává. Kluci se rvali s holkami, ale prostě měly více zkušeností a fyzicky na tom byly velmi dobře. Nám pak docházely síly a i přes stahnutí sestavy na dvě lajny jsme nedokázali již výrazně ohrozit brankářku soupeře,“ dodává Wagner.
 
V zápase, který skončil 3:4 se zaskvěl hattrickem Filip Ryška. Hodoňáci si připíší do tabulku 3 body a budou dále pokračovat na pilování všech činností, které jim o víkendu nešly. „Byli jsme málo důrazní při hře v brankovišti. Rozehrávka a hra 1 na 1 byla dobrá, ale chybí nám větší razance. Zejména při zakončení a následném dobývání branky. Jinak jsem velmi spokojen. Jsem moc rád, že se k týmu připojili po dlouhé době Honza Rigáň a Filip Jelínek. To jsou dobré zvěsti,“ uzavírá optimisticky Wagner.