Elévové z Míráku na domácím turnaji ukázali svou sílu

 

Florbal Hodonín, klub, který začal čeřit florbalové vody na Slovácku minulý rok v květnu má za sebou další domácí turnaj. SH TEZA Hodonín přivítala kategorii elévků. Domácí klub dokázal i v menším počtu hráčů na turnaji uspět. Navíc velmi dobře bojovali i hráči klubu ze ZŠ Mírové náměstí v Havířově, kde se konalo další kolo Orelské ligy.
A tým porazit svoje Béčko 10:2. Následně se postavil silnému hodonínskému soupeři, se kterým nakonec remizoval 5:5. „Toto derby je vždy velmi vyhecované. My jsme tentokrát byli dobře připraveni. Minule nám to vůbec nevyšlo. Dnes bylo vše jinak. Bylo nás sice málo, a někteří hráči nám chyběli, ale proti našlápnutému soupeři jsme ukázali svou sílu. Navíc vždy půlka našeho kádru je o kategorii mladší a ještě jsme nedali trestné střílení, ale remízi si i tak velmi ceníme. Dnes rozhodl jednoznačně golman soupeře Tomáš Valachovič, protože tentokrát jsme byli lepší. A i když bych Toma raději viděl v našem klubu a v poli s hokejkou. Musím říct, že v Hodoníně roste velmi zajímavá florbalová osobnost,“ dodává šéf klubu, Jiří Wagner.
Florbal Hodonín A - elévové únor 2017
V další části dokázal Florbal Hodonín urvat výhru nad dalším týmem z Hodonína 11:10 a v posledním utkání zdolal silný tým z Dubňany 8:4. „Výsledek 11:10 byl opravdu šílený. V půlce zápasu jsme vedli 9:4. Ale zatím nemáme tolik zkušeností, jak vklidu zvládat utkání, takže i takto to pro nás byla velká zkušenost a poučili jsme se. Rozhodla dle mě kvalita našich jednotlivců a bojovnost celého týmu. Dubňany udělaly během několika let obrovský pokrok, co se týká dětí. Jsou pro mě velkým překvapením a musím uznat, že zápasy s nimi mohou dopadnout vždy jakkoli. Dnes jsme se připravili na jejich nejsilnější zbraně a zúročili naše tréninky,“ dodává radostně Wagner.
V kategorii elévků se většinou nedá určit favorit utkání. Liga je nesmírně vyrovnaná a to dodává všem turnajům ten pravý náboj. Domácí celek po posledním turnaji v Kyjově zaznamenal spoustu změn. „V posledních letech jsem se obklopil lidmi a snažil se z nich vytvořit fungující tým. To na konci ledna celé skončilo a završilo to nějakou etapu. Bohužel jsem vsadil na špatné koně, kteří mě nechali ve štychu. Naštěstí se ukázalo, že máme velmi dobré a silné jméno a to pomohlo posunout celou organizaci kupředu. Hledání trenérů je v Hodoníně velmi obtížné, protože lidí, kteří tomu rozumí a mají čas je velmi málo. Nicméně rodiče v našem klubu jsou úžasní lidé a snaží se pomáhat, jak jen to jde. Proto jsem se rozhodl oslovit tři nejaktivnější rodiče, kteří mají ke sportu blízko a vyšlo to. Díky tomu jsme ze tří trenérů nyní na čísle sedm. Každý týden se nám navíc povede přivést k florbalu 2 – 3 nové děti, což považuji za obrovský úspěch. Jsem rád, že se mé okolí velmi protřídilo a věci jsme posunuli směrem ke kvalitě. Nyní chceme budovat i kvantitu. Náš cíl je jednoznačný – být největším klubem na Hodonínsku,“ dodává odhodlaně Wagner.
Florbal Hodonín B - elévové únor 2017
Ten do trenérského kolektivu dokázal přivést nejen aktivní rodiče, bývalého odchovanec SFK Slovácko, Radka Bábíčka, ale i extraligového hráče a reprezentanta Slovenska, Lukáše Mráze ze Skalice. „Lukáš je skvělý hráč, má velmi dobrou techniku a nenajdeme tady šikovnějšího člověka, který může naše hráče a hráčky naučit dokonale techniku hole. Lepšího člověka jsem do klubu přivést nemohl. Navíc je to velmi dobrý člověk a věřím, že i formát spolupráce, který jsem pro něj vymyslel bude nést své ovoce. A navíc, kdo může říct na Hodonínsku, že mu v klubu trénuje florbalový potěr reprezentant,“ dodává Wagner.
Béčko vstoupilo do turnaje nešťastně a to prohrou s Ačkem. V následném utkání sice tým vedl nad Dubňama, ale nakonec nedokázal zužitkovat dobrou výchozí pozici a padl 1:5. „Tento zápas mě mrzí. Čekal jsem trošku víc, ale v týmu byly děti, které hrají florbal od září a nemají zatím takové zkušenosti s vývojem hry. Většina dětí už dokáže v této fázi florbalového života rozpoznat, jak se kdy zachovat. To nám trošku chybí, ale nechceme jim něco vtloukat do hlavy. Času máme dost,“ dodává Wagner.
V dalších zápasech padl tým 1:8 a 5:9. „Třetí utkání jsme nezvládli. Kluci asi doufali, že se soupeř porazí sám, no nestalo se. V posledním utkání jsme si museli trošku popovídat, abychom věděli, co a jak. Ale i přes velmi slibné pasáže se nám výsledkově nedařilo,“ dodává Wagner.
Florbal Hodonín končil turnaj s bilancí týmu A – tři výhry a remiza, tým B – čtyři prohry. „Musím říct, že jsem čekal od Béčka trošku víc, ale i přes to, že jsme hráli v pěti hráčích a z toho půlka přípravkářů, nebo nováčků, tak klobouk dolů. Tréninky jsme postavili více do herních situací, protože techniku jsme drilovali doteď, příště budeme ještě lepší. Navíc mě potěšily i výsledky týmu v Havířově, kteří si odvezli jednu remízu a prohru. Tam byl tým plný nováčků, nebo dětí, které s florbalem začaly. Jsem rád, že dokázali Filip Jelínek a Šimon Brovják, jako hráči dotáhnout tuto část klubu k takovým výsledkům. Oba totiž patří k těm zkušenějším,“ dodává Wagner.
Florbal Hodonín má tréninky čtyřikrát týdně na ZŠ Mírové náměstí v současné chvíli se základna blíží k číslu šedesát. „Škola je náš partner a jsme rádi, že spolupráce funguje velmi dobře. Přál bych si přivést děti do Hodonína i z okolí, aby zde mohly chodit do školy a následně jen přeběhnout na trénink. Z těch šedesáti dětí je zhruba 40 aktivních, kteří jezdí pravidelně i na turnaje a zápasy. Zbytek se zatím chystá, ale věřím, že brzy taky naskočí do soutěží. Nicméně my nabíráme hráče a hráčky do klubu celoročně, každý týden dojdou nové děti. Dokonce máme v klubu už téměř deset holek,“ usmívá se Wagner.
Více informací o klubu a náboru do florbalu najdete na www.florbalhodonin.cz.