Vánoční florbalové turnaje

Svátky klidu a míru, v Hodoníně však i florbalové. Tradiční florbalové turnaje letos napíší svůj šestý díl a přivítají na hodonínské sportovní hale týmy z Moravy, Čech i Slovenska. Nejmenší děti se utkají 17. a 18. prosince. Žáci se představí 27. prosince. Na Štěpána si to pánové rozdají v tradičním a oblíbeném turnaji Memoriál Slávka Jandory.

Celý turnaj pořádá spolek Přátelé sportu Hodonín ve spolupráci s novým florbalovým klubem Florbal Hodonín, který navazuje na práci trenérů Jiřího Wagnera a Stanislava Moose. Klub do turnajů vyšle po dvou týmech v kategorii přípravek a elévků. „Chceme ukázat všem doma, že jsme silný klub, který pracuje na tom, abychom se stali nejsilnějším klubem v Hodoníně. Jde to pomalu, ale makáme na tom každý den. Do budoucna se nám to určitě podaří,“ vyslovuje nahlas své přání předseda klubu Florbal Hodonín, Jiří Wagner.

Turnaje pro nejmenší děti budou i letos připraveny na nápor dětí z celého republiky. Všechny si odvezou drobné dárky a medaile. Ty nejlepší týmy pak i poháry a nejlepší hráči hodnotné ceny. „Turnaje jsou pro nás skvělou konfrontací a přípravou do zbytku sezony. Abychom se zlepšovaly musíme hrát s kvalitními týmy a takové k nám jezdí již několik let,“ dodává Wagner.

Dětský turnaj býval dříve přípravou pro tým žáků, který vedl spoustu let Wagner. Letos se tak objeví v nové roli. „Dříve to byl pro nás takový test před koncem sezony, abychom věděli, jak na tom opravdu jsme. Chystali jsme se na kvalifikaci. Letos budu v nové roli. Tým žáků zatím nemáme, takže si chci turnaj užít a sbírat inspiraci od ostatních týmů a trenérů,“ přibližuje letošní žákovský turnaj Wagner, který dokázal v minulých dvou letech vyhrál s dřívějším týmem ligu starších žáků jižní Moravy.

Memoriál Slávka Jandory je vzpomínkovým aktem, na který jezdí i superligový hráči. Tradičně patří do akcí, které v Hodoníně probíhají a jsou ostře sledované. I letos si to rozdají týmy rozdají o titul vítěze. „Sem tam se mi zdá, že tento turnaj je za trest. Někteří hledají spíše nedostatky, než to aby si dobře a kvalitně zahráli. Snad se to letos zlepší, my proto uděláme opět maximum,“ uzavírá tradiční organizátor turnajů v Hodoníně, Wagner.

Více informací a přihlášky na turnaj lze získat na info@florbalhodonin.cz. Přihlášky je možné zasílat do 12. 12. 2016.