Na „domácí“ půdě Florbal Hodonín bere první a druhé místo

Kyjovská hala poskytla útočiště k dalšímu kolu ligy přípravek. Pořádajícím klubem byl Florbal Hodonín, který se utkal s týmy Očova a Kyjova. Velmi dobrá atmosféra, téměř 150 diváků, fandilo a bavilo se florbalem, vidělo triumf „domácího“ Florbalu Hodonín. Skvěle se představil před zraky diváků kapitán Vojtěch Jež a bratři Tomáš a Pavel Vrbíkovi, kteří získali i ceny pro nejlepší hráče. Svou premiéru si odbyl také nový trenér Jakub Konečný, který hned v prvním zápase dokázal porazit A tým Florbalu Hodonín s již zkušeným trenérem dětí, Stanislavem Moosem.

Přípravka Kyjov

Celý turnaj vyhrál Florbal Hodonín B. Ten v prvním utkání porazil A tým klubu 2:1. V druhém utkání nezvládli hráči začátek utkání s Kyjovem a tak tak dotáhli výsledek na 5:5 . „Kluci podcenili Kyjov, a tak museli zabrat. Jelikož jsme hráli jen na čtyři hráče a jednoho brankáře, byl to velký výkon z naší strany,“ dodává šéf klubu Florbal Hodonín, Jiří Wagner. V dalším utkání si poradil Florbal Hodonín přesvědčivě s očovským áčkem 9:2 a i s jejich béčkem dokázal předvést velmi dobrý výkon a zvítězit 5:1. „Moc nás potěšily tyto výsledky, přece jen chceme být v Hodoníně nejlepší a cesta vede jen kvalitou naší práce a výsledky. Tentokrát jsme byli velmi dobře připraveni a jsme za to moc rádi. Příště chceme být ještě lepší a tyto výsledky potvrdit,“ dodává Wagner. Jeho klub trpí lehce menším počtem hráčů, ale i na to má Wagner recept. „Tvrdá a pravidelná práce a činnost, práce s rodiči. Velmi dobrá propagace a dostat se všude. Minulý týden jsme uspořádali superligové utkání mužů, jezdí za nás hrát děti ze Strážnice, Kněžduba, atd. Chce to čas. Každý týden dojdou dvě, tři nové děti, ale chtělo by to, aby nás bylo aspoň jednou tolik,“ vysolvuje nahlas svou prosbu Wagner.

Áčko klubu Florbal Hodonín si vedlo přesvědčivě. Vyprovodilo Očov 10:2, Očov B dokonce 10:0 a Kyjov 8:4. Jedinou ztrátu zaznamenal tým se svým B týmem. „Potěšilo mě na turnaji mnoho věcí. Zejména to byla práce Standy Moose, který opravdu udělal velký posun. Potěšil mě náš nový brankář Ríša Žiška. Skvěle hrál i Michal Mihálik, který musí jen absolvovat, co nejvíce tréninků. Stálicemi jsou pak kapitán Šimon Brovják, který neuvěřitelně vyrostl po příchodu do nového klubu a Tonda Ondrouch, kterému nikdo nevěřil dal osm branek. Střelcem klubu v této kategorii je ale Tobík Mráka, který je nejmladším hráčem našeho klubu společně s brankářem Vojtou Drobečkem, ten je turnaj od turnaje lepší a lepší. Takže vše směřuje správným směrem,“ usmívá se Wagner.

Jeho klub čeká v následujících týdnech spousta florbalu. Našlapaný program doplní jak orelská liga, tak premiérová Mikulášská míchačka, zápasy rodičů a dětí, Vánoční večírek, liga a Vánoční florbalové turnaje. „Prosinec bude plný florbalu. Snad to zvládneme všechno a uspějeme. Je to pro nás výzva, ale budeme silní a připravení. Zatím jsme se nezaměřili na lanaření některých hráčů, které máme vyhlídnuté, ale brzy se do toho pustíme,“ dodává Wagner.

Více informací o tom, kde nejlépe se děti naučí florbal a co je čeká najdete na www.florbalhodonin.cz.